Praktijk voor Acupunctuur & Reflexzonetherapie

Acupunctuur - wat is het en wat doet het?

* Wat is het?

Acupunctuur is een zeer oude Chinese behandelmethode, waarbij met heel dunne naaldjes punten op energiebanen (meridianen) op het lichaam worden aangeprikt. 

Dr. Tan Balance Method is een effectieve vorm van acupunctuur binnen de Chinese geneeswijzen. De methode is gebaseerd op de oude boeken Ling Shu en Su Wen, waarin staat: is er boven ziekte, behandel beneden; is er beneden ziekte, behandel boven. En zo ook voor links en rechts. Op deze manier worden er dus zeker nooit naalden in aangedane plekken gezet. Bijna altijd wordt alleen geprikt op de ledematen en handen en voeten, evt. ook op het hoofd.

* Wat doet het?

Door het aanprikken van de acupunctuurpunten die op de meridianen liggen, worden stagnaties en blokkades opgeheven zodat de levensenergie (Qì) weer vrij en ongehinderd kan stromen.

Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken, het lichaam komt in balans en er is weer homeostase (fysiologisch evenwicht).

Een bijwerking kan zijn dat de klacht tijdelijk verergert, maar daarna verbetert. Het is goed om ervoor te zorgen per dag plm. 1 á 1,5 liter (warm) water te drinken, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.