Praktijk voor Acupunctuur & Reflexzonetherapie

Chinese reflexzonetherapie - wat is het en wat doet het?

* Wat is het?

Chinese reflexzonetherapie is een combinatie van reflexzonetherapie en meridiaantherapie. Een behandeling heeft altijd zowel een westers als een oosters onderdeel. Door deze dubbele benadering is de werking bijzonder effectief.

Op voetzolen en handpalmen bevinden zich plekken (zones) die een afspiegeling (reflex) zijn van organen in het lichaam.

Op het lichaam lopen meridianen (energiebanen). Zij 'voeden' de organen in het lichaam. Idealiter stroomt de energie in de meridianen mooi door. Dan voelt u zich goed. Als er een stagnatie of blokkade is, gaat u zich allengs minder prettig voelen. Blijft deze situatie langer aanhouden, dan kan ziekte ontstaan.

Chinese reflexzonetherapie is een methode die als doel heeft de natuurlijke
balans in alle lichaamsfuncties te herstellen. Dit wordt bereikt door middel van massage van onderbenen en voeten en/of armen en handen en door het vasthouden of stimuleren van punten op de meridianen.

 

* Wat doet het?

Door de reflexzones te behandelen worden bloed en lymfe in beweging
gebracht. Dit stimuleert

* de doorbloeding van de organen;

* de celstofwisseling;

* de afvoer van afvalstoffen.

Door behandeling van de meridianen en hun acupunctuurpunten worden stagnaties en blokkades opgeheven, zodat de energie weer ongehinderd kan stromen.

Het resultaat is dat u steviger staat, uw 'gronding' is verbeterd. Het brengt opluchting, u hebt meer 'adem' en u voelt zich meer in balans.

De behandeling geeft een algemeen gevoel van welbehagen.