Praktijk voor Acupunctuur & Reflexzonetherapie

Mieneke Deelen

Ik ben geboren in Amsterdam (1959). In Groningen heb ik MO Spaans gestudeerd, waarna ik een aantal jaren freelance heb gewerkt als be√ędigd vertaalster.

Van 1994 tot 2005 heb ik met heel veel plezier gewerkt bij Silvester Jeugdboekhandel in Leiden. Daarna was ik anderhalf jaar werkzaam in het middelbaar onderwijs.

In oktober 2007 ben ik gestart met de opleiding tot reflexzonetherapeut bij de Haagse Akademie voor Natuurgeneeswijzen. Deze opleiding heb ik in juni 2011 met succes afgemaakt. Aanleiding om met deze opleiding te beginnen, was een aantal voetreflexbehandelingen die ik in het voorjaar van 2007 zelf heb ondergaan. Hierdoor is mijn enthousiasme gewekt voor deze prachtige, effectieve natuurgenezingsmethode.

Najaar 2011 begon ik mijn Praktijk voor Reflexzonetherapie. Sinds 2012 zet ik mijn opleiding bij verschillende instituten voort in de Chinese geneeskunde. In 2017 heb ik bij Total Health Academy de opleiding VoetreflexPlus voltooid en in juni 2018 deed ik een korte opleiding Auriculotherapie (oorreflex).

In september 2019 begon ik met de 3-jarige opleiding Acupunctuur bij Academie Bo Yi in Zoetermeer. Inmidddels heb ik ook deze opleiding met goed gevolg afgerond en specialiseer ik mij in de Balance Method van Dr. Tan, een zeer effectieve acupunctuurmethode binnen de Chinese geneeskunde.